250
g tjestenine, npr. širokih rezanaca
2
žlice maslinovog ulja
1/2
glavice velikog luka, sitno sjeckano
1
češanj češnjaka, sitno sjeckan
100
g zamrznutog ili svježeg graška
200
ml slatkog vrhnja tj. mliječnog vrhnja za šlag
100
g dimljenog lososa
30-40
g sira Grana Padano
sol
i papar
Priprema:
Tjesteninu
skuhajte u vrućoj slanoj vodi, al dente - ocijedite i sačuvajte 50 ml tekućine
od kuhanja, a tjesteninu isperite.
Na
tavi zagrijte ulje pa dodajte luk. Pirjajte ga dok ne omekša, 5-7 minuta, na
laganoj vatri.
Zatim
dodajte češnjak i grašak pa pirjajte još oko 5 minuta.
Ulijte
vrhnje i kuhajte sve zajedno oko 10 minuta, dok se umak ne zgusne i grašak ne
omekša.
Zatim
u umak ulijte tekućinu od kuhanja tjestenine te dodajte tjesteninu, sve
promiješajte.
Dodajte
narezani losos i kuhajte još dodatne 2 minute.
Na
kraju sve zajedno pospite sirom i poslužite dok je vruće.
likechocolate.net
Nema komentara:
Objavi komentar