Tjestenina s graškom i dimljenim lososom


Sastojci
250 g tjestenine, npr. širokih rezanaca
2 žlice maslinovog ulja
1/2 glavice velikog luka, sitno sjeckano
1 češanj češnjaka, sitno sjeckan
100 g zamrznutog ili svježeg graška
200 ml slatkog vrhnja tj. mliječnog vrhnja za šlag
100 g dimljenog lososa
30-40 g sira Grana Padano
sol i papar

Priprema:
Tjesteninu skuhajte u vrućoj slanoj vodi, al dente - ocijedite i sačuvajte 50 ml tekućine od kuhanja, a tjesteninu isperite.
Na tavi zagrijte ulje pa dodajte luk. Pirjajte ga dok ne omekša, 5-7 minuta, na laganoj vatri.
Zatim dodajte češnjak i grašak pa pirjajte još oko 5 minuta.
Ulijte vrhnje i kuhajte sve zajedno oko 10 minuta, dok se umak ne zgusne i grašak ne omekša.
Zatim u umak ulijte tekućinu od kuhanja tjestenine te dodajte tjesteninu, sve promiješajte.
Dodajte narezani losos i kuhajte još dodatne 2 minute.
Na kraju sve zajedno pospite sirom i poslužite dok je vruće.
likechocolate.net

Nema komentara:

Objavi komentar