Jednostavna torta od čokolade i naranče


Potrebno vam je:
100g badema 1 naranča 120 g šećera 3 jaja ½ praška za pecivo prstohvat soli Vanilin šećer

Krema:
1 puding od čokolade 1 instant želatina 400 ml soka od naranče (cijeđeni ili kupljeni) Šećer po potrebi

Postupak pripreme:
Naranču staviti kuhati u vodu, kuhati 15 minuta, zatim ju ohladiti, razrezati na pola i očistiti od koštica. Izvaditi unutrašnjost naranče i izblendati ju u pire. Bademe samljeti u blenderu u ne baš sasvim sitni prah, malo grublje. Pola šećera pomiješajte s jajima i aromama, a pola pomiješajte s bademom i praškom za pecivo. Spojite sve sastojke naizmjenično, dodajući i pripremljeni pire od naranče. Peći u malom kalupu promjera 18 cm na 160-180 stupnjeva (ovisi o pećnici) oko 45 minuta, pazite da biskvit ne potamni. Također smjesa za biskvit će biti nešto rjeđa, ali ne brinite, pečenjem će se formirati u biskvit.

Za kremu će vam trebati: Kremu pripremite tako da koristite puding od čokolade. Skuhajte ga prema uputama i prelijte preko biskvita. Kada se puding ohladi na torti, uzmite instant želatinu i pratite upute na pakiranju. Dakle 400 ml soka od naranče pomiješajte s instant želatinom i miksajte bez prekida 1-2 minute. Zatim stavite na tortu i ostavite da se ohladi 4 sata.
gastro.24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar