Lešnik bajadera


Sastojci:
Smesa:
125 g mlevenih badema,
125 g mlevenih lešnika,
250 g mlevenog keksa,
50 g maslaca,
2 dl vode,
5 kašika ruma,
100 g čokolade s lešnicima.

Glazura:
80 g tamne čokolade,
50 g maslaca,
par kapi ulja,
2 kašike vode.

Priprema:
Izmešajte bademe, lešnike i keks s otopljenim maslacem.
Na laganoj vatri rastopite vodu i šećer, zagasite vatru, dodajte rum i vruće prelijte po smesi.
Dobro promešajte.
Odvojte 1/3 smese i u nju umešajte otopljenu čokoladu.
Tamni deo smese razvaljajte po plehu, pa na to stavite svetli deo.
Prelijte glazurom od čokolade koju ste otopili na pari.
Kad se malo ohladi, stavite u frižider.
Kada se dobro ohladi izvadite iz frižidera i secite na štanglice, odnono bajadere.
tortekolacirecepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar