Rolada od blitve sa sirom i šunkom!


Sastojci
za biskvit:
4 jaja
30 g maslaca
70 g oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica soli
1/3 žličice papra
250 g očišćene blitve

za nadjev:
400 g kremastog svježeg sira (ili svježi sir s vrhnjem)
soli po ukusu
200 g prešane šunke

Priprema:
Listove blitve očistiti od debljih žila, oprati i ubaciti u zakuhanu posoljenu vodu. Nakon vrenja kuhati 3 minute, ocijediti, ohladiti i sitno narezati. Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, posoliti. Kuhačom umiješati žumanjke te dodati navedene suhe sastojke, otopljeni maslac i narezanu blitvu. Smjesu uliti u pekač veličine pećnice obložen masnim papirom i peći u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C oko 15 minuta. Pečeni biskvit prebaciti na vlažnu kuhinjsku krpu i uviti. Ohlađeni biskvit odviti, premazati sirom, posoliti i složiti kriške šunke. Uviti u roladu i hladiti u hladnjaku nekoliko sati.


Preuzeto sa: Moderne žene

Nema komentara:

Objavi komentar