Junetina u vinu


Sastojci:
1 kg juneće šnicle
prezle po potrebi
1 dl crnog vina      
2 jajeta  
3-4 čena bijelog luka    
ulje
peršun

Priprema:
Juneće šnicle posolite i pobiberite. Prezle pospi-te po šniclama i čekićem za meso ih čvrsto uti-snite s obje strane. Umutite jaja. Šnicle umočite u jaja, a zatim opet u prezle, pa ih pecite u vru-ćem ulju dok se ne stvori korica.

Meso položite u vatrostalnu posudu, zalijte vi-nom sa malo vode, tako da je meso prekriveno tečnošću. Dodajte i dvije kašike ulja. Bijelim lu-kom i peršunom pospite svaku šniclu i posolite prema želji. Poklopite vatrostalnu posudu i me-so dinstajte u rerni 35 minuta na 200 stepeni.
nezavisne.com

Nema komentara:

Objavi komentar