Top-biljke protiv infekcija


U slučaju blažih upala, ali i radi prevencije, najbolje je primenjivati lekove iz prirode, jer su izuzetno efikasni i nemaju neželjena dejstva

U borbi protiv infekcija čovek može da se osloni na sopstveni imunitet i na prirodne i veštačke preparate sa antivirusnim, antibakterijskim i antigljivičnim dejstvom. Odbrambena sposobnost organizma može se ojačati pravilnom ishranom, pre svega vitaminima i mineralima iz svežeg voća i povrća.

U poslednje vreme često se apeluje na racionalnu upotrebu antibiotika i podseća na činjenicu da sintetički lekovi te vrste ne deluju na viruse i da je besmisleno uzimati ih u slučaju virusnih prehlada i gripa. S druge strane, u prirodi postoji mnoštvo biljaka koje istovremeno deluju antivirusno i antiublažiti grickanjem dobro oprane kore limuna.

Ako ne možete da ga jedete, koristite tinkturu belog luka, koja je takođe vrlo efikasna. Borovnica Deluje tako što sprečava prijanjanje bakterija za sluzokožu mokraćnih puteva, sprečavajući razvoj urinarne infekcije. Ima i antivirusno dejstvo i prirodni je aspirin, a sadrži hemijske supstance koje zaustavljaju dijareju. Može se konzumirati sveža, zamrznuta ili u obliku čaja i prirodnog soka. bakterijski i mogu slobodno da se koriste, bez straha od bilo kakve štete.

Beli luk
Beli luk deluje i na viruse, i na bakterije, i na gljivice, pa je stoga univerzalni lek protiv svih infektivnih oboljenja. On je najjači prirodni antibiotik i veliki borac protiv gljivica, naročito kandide. Odličan je i za alkalizaciju organizma, što je jedan od najboljih načina zaštite od svih bolesti. Najbolje je da se jede svež – dva do tri čena dnevno. Miris belog luka može se ublažiti grickanjem dobro oprane kore limuna. Ako ne možete da ga jedete, koristite tinkturu belog luka, koja je takođe vrlo efikasna.

Borovnica
Deluje tako što sprečava prijanjanje bakterija za sluzokožu mokraćnih puteva, sprečavajući razvoj urinarne infekcije. Ima i antivirusno dejstvo i prirodni je aspirin, a sadrži hemijske supstance koje zaustavljaju dijareju. Može se konzumirati sveža, zamrznuta ili u obliku čaja i prirodnog soka.


Preuzeto sa Lekovito bilje

Nema komentara:

Objavi komentar