Neke nove punjene paprike


Sastojci:
6 većih paprika
700 grama mljevenog junećeg mesa
270 grama kuhane riže dugog zrna
220 grama umaka od rajčice
400 ml pelata
100 grama nasjeckanog luka
100 grama celera
1 žlica maslaca
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
1 čajna žličica sušenog origana
½ čajne žličice sušenog bosiljka
2 čajne žličice soli
½ čajne žličice papra
1 jaje
1 čajna žličica umaka Worcester
100 grama naribanog sira (po želji)



Priprema:
Odrežite vrh paprika, izvadite sjemenke i operite ih. Izrežite jestive dijelove s vrha paprike i stavite sa strane. Stavite očišćene paprike u veliki lonac sa slanom vodom. Pustite da voda zavrije, smanjite temperaturu, poklopite lonac i pustite da se paprike termičke obrađuju oko pet minuta. Ocijedite paprike i stavite ih sa stane.
Zagrijte maslinovo ulje i maslac u velikoj tavi na umjerenoj temperaturi. Na njemu pirjajte luk, celer i komadiće preostale sirove paprike dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.

Povrću dodajte nasjeckane pelate, umak od rajčice, zdrobljeni češnjak, origano, bosiljak, jednu žličicu soli i četvrtinu žličice papra. Sve dobro promiješajte. Kada smjesa zavrije, pirjajte sve zajedno još 10-ak minuta.

U velikoj zdjeli pomiješajte jaje s preostalom soli i paprom, te umakom worcester. Dodajte mljevenu junetinu, kuhanu rižu i jednu šalicu pripremljenog umaka od rajčice. Sve dobro promiješajte.

Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva. Napunite paprike smjesom, i stavite ih u lim za pečenje. Ostatak umaka od rajčice prelijte preko paprika. Pecite paprike oko 45 minuta dok meso nije u potpunosti termički obrađeno. Ako želite biti sigurni, provjerite kuhinjski termometrom. Mljeveno meso trebalo bi dostizati temperaturu od 70 Celzijevih stupnjeva. Pred kraj pečenja na vrh paprika možete dodati i malo sira te ih tako zapeći.
jabuka.tv

Nema komentara:

Objavi komentar