Sastojci:
6
većih paprika
700
grama mljevenog junećeg mesa
270
grama kuhane riže dugog zrna
220
grama umaka od rajčice
400
ml pelata
100
grama nasjeckanog luka
100
grama celera
1
žlica maslaca
1
žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1
češanj češnjaka
1
čajna žličica sušenog origana
½
čajne žličice sušenog bosiljka
2
čajne žličice soli
½
čajne žličice papra
1
jaje
1
čajna žličica umaka Worcester
100
grama naribanog sira (po želji)
Priprema:
Odrežite
vrh paprika, izvadite sjemenke i operite ih. Izrežite jestive dijelove s vrha
paprike i stavite sa strane. Stavite očišćene paprike u veliki lonac sa slanom
vodom. Pustite da voda zavrije, smanjite temperaturu, poklopite lonac i pustite
da se paprike termičke obrađuju oko pet minuta. Ocijedite paprike i stavite ih
sa stane.
Zagrijte
maslinovo ulje i maslac u velikoj tavi na umjerenoj temperaturi. Na njemu
pirjajte luk, celer i komadiće preostale sirove paprike dok ne omekšaju. Za to
će vam biti potrebno oko pet minuta.
Povrću
dodajte nasjeckane pelate, umak od rajčice, zdrobljeni češnjak, origano,
bosiljak, jednu žličicu soli i četvrtinu žličice papra. Sve dobro promiješajte.
Kada smjesa zavrije, pirjajte sve zajedno još 10-ak minuta.
U
velikoj zdjeli pomiješajte jaje s preostalom soli i paprom, te umakom
worcester. Dodajte mljevenu junetinu, kuhanu rižu i jednu šalicu pripremljenog
umaka od rajčice. Sve dobro promiješajte.
Zagrijte
pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva. Napunite paprike smjesom, i stavite ih u
lim za pečenje. Ostatak umaka od rajčice prelijte preko paprika. Pecite paprike
oko 45 minuta dok meso nije u potpunosti termički obrađeno. Ako želite biti
sigurni, provjerite kuhinjski termometrom. Mljeveno meso trebalo bi dostizati
temperaturu od 70 Celzijevih stupnjeva. Pred kraj pečenja na vrh paprika možete
dodati i malo sira te ih tako zapeći.
jabuka.tv
Nema komentara:
Objavi komentar