Topla salata od gljiva i rajčice


Sastojci:
500 g miješanih smrznutih gljiva
500 g rajčica
200 g crvenog luka
150 g zelene salate
40 g sjemenki suncokreta
40 ml maslinovog ulja
sol
Dresing za salatu:
40 g dijon senfa sa sjemenkama gorušice
20 g meda
40 ml maslinovog ulja
20 ml jabučnog octa
sol
20-30 ml vode (ovisno o željenoj gustoći)

Priprema:
Gljive pecite na maslinovom ulju u tri navrata, na kraju posolite. Luk i rajčice narežite na ploške, zelenu salatu natrgajte na manje komade. Pjenjačom miješajte med i  senf, posolite, nastavite miješati pa dodajte ulje, ocat i vodu.
U tanjure stavite zelenu salatu, dodajte rajčicu, gljive i luk, prelijte dresingom, pospite sjemenkama suncokreta, poslužite.
Savjet: Za bržu pripremu možete iskoristiti i konzerviranu mješavinu gljiva.
dobartek.spar.hr

Nema komentara:

Objavi komentar