Kvrguša


Sastojci:
  • 500 g pilećeg mesa
  • 3 jajeta
  • 3 dl mlijeka
  • 1 dl jogurta
  • 200300 g brašna
  • 250 ml pavlake ili milerama
  • ulje
  • po ukusu vegete, soli i bibera
Priprema:
1. Uključiti rernu na 200 stepeni
2. Piletinu isjeći (filete na tanke šnicle, batak rastanjiti i odstraniti kožu), posuti vegetom i kratko propržiti na ulju.
3. Dva jajeta umutiti, dodati so, brašno, mlijeko i jogurt (tijesto treba da je malo gušće od tijesta za palačinke), dodati malo soli i bibera po želji.
4. Tepsiju pouljiti i staviti u vruću rernu da se zagrije.
5. U vrelo ulje sipati pola smjese, na to staviti napola pečenu piletinu i preko preliti preostalim tijestom. Peći 20 minuta, a zatim sve preliti smjesom pavlake (milerama) i jednog jajeta, te peći još 10 minuta na 180 stepeni.
6. Servirati mlako, uz salatu.
Izvor: Nezavisne novine

Nema komentara:

Objavi komentar