Patlidžan u umaku od jogurta


Sastojci:
  • 1 patlidžan
  • bijeli luk
  • susamova pasta
  • sok od limuna
  • maslinovo ulje
  • vegeta
  • svježa menta
  • peršun
  • malo bibera
  • so
  • zrna nara
Priprema:
Ispeći patlidžan u kori na roštilju ili u rerni na 225 stepeni 30 minuta. Prije pečenja izbušiti nekoliko rupica u kori. Nakon što je pečen, ocijediti tečnost iz patlidžana i onda ga oguliti - ostaviti peteljku koja će ga držati. Položiti patlidžan na tanjir i preliti umakom i maslinovim uljem.
Umak: Pomiješati susamovu pastu, zgnječeni bijeli luk, maslinovo ulje, so, biber, peršun i malo limunovog soka. Preliti preko toplog patlidžana i ukrasiti zrnima nara.

Izvor:Nezavisne novine

Nema komentara:

Objavi komentar