Za
danas vam predlažemo da napravite ovu ukusnu piletinu na kineski način.
Potrebno:
1
tikvica
1
paradajz
1
luk
150
g zelenih mahuna
2
mrkve
3
režnja bijelog luka
400
g pilećih prsa isječenih na kockice
3
kašike soja sosa
2
kašike maslinovog ulja
biber,
so
1
kašičica đumbira,
1
kocka supe
Riža
Način pripreme:
Isjeći
luk na trakice, tikvice na kockice, paradajz na kockice, bijeli luk na sitno i
mrkvu takođe na kockice.
Na
maslinovom ulju malo propržiti bijeli luk pa dodati piletinu i soju.
Piletinu
miješajući propržiti dok ne pobijeli pa dodati luk, tikvice, mrkvu, mahune i
paradajz.
Sve
dobro promješati, dodati povrtnu kocku, biber, so i đumbir, opet promiješati,
pa nastaviti dinstanje dok povrće ne bude gotovo, što je otprilike 15-20 minuta.
Skuvati
rižu, oprati i ocijediti pa pomiješati sa ostatkom mase ili služiti odvojeno.
nezavisne.com
Nema komentara:
Objavi komentar