Potrebno vam je:
100g badema 1 naranča 120 g
šećera 3 jaja ½ praška za pecivo prstohvat soli Vanilin šećer
Krema:
1 puding od čokolade 1
instant želatina 400 ml soka od naranče (cijeđeni ili kupljeni) Šećer po
potrebi
Postupak pripreme:
Naranču staviti kuhati u
vodu, kuhati 15 minuta, zatim ju ohladiti, razrezati na pola i očistiti od
koštica. Izvaditi unutrašnjost naranče i izblendati ju u pire. Bademe samljeti
u blenderu u ne baš sasvim sitni prah, malo grublje. Pola šećera pomiješajte s
jajima i aromama, a pola pomiješajte s bademom i praškom za pecivo. Spojite sve
sastojke naizmjenično, dodajući i pripremljeni pire od naranče. Peći u malom
kalupu promjera 18 cm na 160-180 stupnjeva (ovisi o pećnici) oko 45 minuta,
pazite da biskvit ne potamni. Također smjesa za biskvit će biti nešto rjeđa,
ali ne brinite, pečenjem će se formirati u biskvit.
Za kremu će vam trebati:
Kremu pripremite tako da koristite puding od čokolade. Skuhajte ga prema
uputama i prelijte preko biskvita. Kada se puding ohladi na torti, uzmite
instant želatinu i pratite upute na pakiranju. Dakle 400 ml soka od naranče
pomiješajte s instant želatinom i miksajte bez prekida 1-2 minute. Zatim
stavite na tortu i ostavite da se ohladi 4 sata.
gastro.24sata.hr
Nema komentara:
Objavi komentar