Sastojci:
600
g pilećeg belog mesa
500
g njoka
300
g graška
150
g dimljene slanine
1
šargarepa
3
glavice crnog luka
1
kašika mlevene paprike
2
kašike gustina
1,5
l juneće supe od kockice
0,5
dl ulja
mešavina
začina
so
biber
Priprema:
1.
Crni luk i šargarepu očistiti i iseći na kockice. Dimljenu slaninu i pileće
belo meso takođe iseći na krupnije kocke.
2.
Njoke obariti u slanoj vodi sa malo ulja, a potom ih ocediti.
3.
Na malo ulja propržiti luk i slaninu, a potom dodati šargarepu i meso. Kratko
propržiti da meso promeni boju, a potom dinstati, povremeno dolivajući juneću
supu.
4.
Kada se meso napola izdinsta, dodati grašak, njoke, mlevenu papriku i začine po
ukusu. Sipati ostatak supe, te nastaviti sa kuvanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
5.
Pred kraj kuvanja dodati hladnu zapršku (mešavinu gustina i malo vode). Kuvati
na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar