1 mrkva,
1 crvena paprika,
1 glavica crnog luka,
1 paradajz,
3 krompira,
150 g riže,
šolja supe pripremljene od 1 kocke od povrća,
3 kašike maslinovog ulja,
so, veza peršunovog lista.
Priprema:
1.
Isjeckajte sitno crni luk, mrkvu na kolutove, papriku na
kockice.
2.
Ogulite paradajz i krompir pa ih isjeckajte na kockice.
3.
Zagrijte maslinovo ulje i stavite luk da se proprži sa paprikom
i mrkvom. Dolijte 0,5dl vode te ostavite dok ne ispari voda. Dodajte paradajz,
krompir i rižu, nalijte supu i ostavite na laganoj vatri 20 minuta.
4.
Na kraju dodajte so ili začine po ukusu, pa ostavite da kuha još
10 minuta. Ako je potrebno dolijte vode, da jelo bude fino sočno. Poslužite
toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar