5
dl mleka
2
vanil-šećera
5
žumanaca
150
g šećera
3
dl slatke pavlake
15
g želatina
preliv
od čokolade
Priprema:
1.
U manjoj šerpi sjediniti mleko i vanil-šećer i kuvati dok ne proključa.
2.
Posebno umutiti žumanca i šećer, te kuvati na pari. Postepeno dodavati ključalo
mleko i mešati dok se fil ne zgusne. Zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se
prohladi.
3.
Želatin preliti sa 6 kašika vode i ostaviti da nabubri. Kada želatin nabubri,
dodati ga u prohlađen fil i promešati.
4.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati je u fil kad počne da se želira i
polako promešati kako bi se dobila homogena masa.
5.
Preliv od čokolade razliti po čašama, pa preko njega sipati pripremljen krem i
ostaviti da se stegne.
Izvor: posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar