Sastojci za pleh 30 x 20 ili približnih
dimenzija:
250g
griza, 150g mlevenih oraha, 250g kristal šećera, 100ml ulja, 100ml mleka, 2
jaja, 2 jabuke, 1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutiti
jaja sa šećerom pa dodati ulje i mleko i opet umutiti, nije potrebno miksirati,
dovoljna je i samo žica za mućenje. Zatim dodati griz, orahe, prašak za pecivo
i narendane jabuke. Sve izmešati i ostaviti da odstoji dok se rerna zagreje na
200 stepeni. U pleh staviti papir za pečenje pa izliti masu.
Prodrmati
pleh i staviti da se peče, smanjiti na 180 stepeni i peći oko 30 minuta. Pečen
kolač ohladiti pa preliti glazurom od 100 g čokolade i 2 kašike ulja koju
otopimo na pari ili u mikrotalasnoj na srednjoj temperaturi zagrevajući po 15
sekundi sve dok se potpuno ne otopi.
Preliti
griz kolač i poravnati. Poslužiti čim se ohladi, a može i mlako ako vam se jede
baš baš nešto slatko, odličan je i tako!
stil.kurir.rs
Nema komentara:
Objavi komentar