Sastojci:
200
g piletine
50
g graška
50
g šampinjona
100
g karfiola
so,
biber
muškatni
oraščić
100
g korjenastog povrća (mrkva, peršun, celer)
40
g maslaca
20
g brašna
1
žumance
limunov
sok
2
kašike kiselog vrhnja
1
kokošija kocka
peršun
Priprema:
Piletinu
i korjenasto povrće narežite na manje kocke.
Na
zagrijanom maslacu lagano propržite piletinu, a zatim pripremljeno povrće.
Nakon
toga dodajte cvjetiće kafriola i grašak. Malo posolite, pobrašnite i zalijte
vodom.
Dodajte
kokošiju kocku i ostavite lagano kuhati. Posebno na malo maslaca prodinstajte
na listiće narezane šampinjone, malo ih posolite i umiješajte u juhu.
Sve
još pobiberite i dodajte naribani muškatni oraščić, a sasvim na kraju
umiješajte žumance razmućeno u kiselom vrhnju i nasjeckani peršun.
Prema
želji dodajte malo limunovog soka.
Pileću
ragu supu poslužite uz prepečenac.
kuharica.avaz.ba
Nema komentara:
Objavi komentar