Ragu od piletine


Sastojci:

200 g piletine
50 g graška
50 g šampinjona
100 g karfiola
so, biber
muškatni oraščić
100 g korjenastog povrća (mrkva, peršun, celer)
40 g maslaca
20 g brašna
1 žumance
limunov sok
2 kašike kiselog vrhnja
1 kokošija kocka
peršun

Priprema:

Piletinu i korjenasto povrće narežite na manje kocke.
Na zagrijanom maslacu lagano propržite piletinu, a zatim pripremljeno povrće.
Nakon toga dodajte cvjetiće kafriola i grašak. Malo posolite, pobrašnite i zalijte vodom.
Dodajte kokošiju kocku i ostavite lagano kuhati. Posebno na malo maslaca prodinstajte na listiće narezane šampinjone, malo ih posolite i umiješajte u juhu.
Sve još pobiberite i dodajte naribani muškatni oraščić, a sasvim na kraju umiješajte žumance razmućeno u kiselom vrhnju i nasjeckani peršun.
Prema želji dodajte malo limunovog soka.
Pileću ragu supu poslužite uz prepečenac.
kuharica.avaz.ba

Nema komentara:

Objavi komentar