Polpete od tikvica


Sastojci

Za polpete:
·         1 kg tikvica
·         luk srednje veličine
·         češanj češnjaka
·         100 g krušnih mrvica
·         150 g ribanog sira gaude
·         2 jaja
·         peršin
·         sol
·         papar
·         mediteranska mješavina začina
Za dip od kiselog vrhnja:
·         kiselo vrhnje
·         3-4 žlice majoneze
·         češanj češnjaka
·         papar
Priprema
PolpeteTikvice naribajte, posolite i pustite da odstoje oko pola sata te ih ocijedite rukama koliko god možete. Sitno sjeckani luk podinstajte na malo ulja i na kraju dodajte sitno sjeckani češnjak da pusti miris. Ohladite i promiješajte sve sastojke te dodajte začine. Ako je tijesto rijetko, možete dodati malo brašna. Ostavite smjesu da odstoji oko pola sata u hladnjaku. Zatim oblikujte polpete i pecite ih na malo ulja ili na maslacu. Prije pečenja polpete možete uvaljati u mrvice, no u tom će slučaju upiti više masnoće.
DipPomiješajte sve sastojke, začinite i ostavite malo da odstoji i da se prožmu začini. Dip servirajte uz mlake polpete i poslužite kao samostalno jelo ili prilog.
Izvor: tportal.hr

Nema komentara:

Objavi komentar