Sastojci
Za polpete:
·
1 kg tikvica
·
luk srednje veličine
·
češanj češnjaka
·
100 g krušnih mrvica
·
150 g ribanog sira gaude
·
2 jaja
·
peršin
·
sol
·
papar
·
mediteranska mješavina začina
Za dip od kiselog
vrhnja:
·
kiselo vrhnje
·
3-4 žlice majoneze
·
češanj češnjaka
·
papar
Priprema
PolpeteTikvice naribajte,
posolite i pustite da odstoje oko pola sata te ih ocijedite
rukama koliko god možete. Sitno sjeckani luk podinstajte na malo ulja i na
kraju dodajte sitno sjeckani češnjak da pusti miris. Ohladite i
promiješajte sve sastojke te dodajte začine. Ako je tijesto rijetko, možete
dodati malo brašna. Ostavite smjesu da odstoji oko pola sata u hladnjaku. Zatim
oblikujte polpete i pecite ih na malo ulja ili na maslacu. Prije pečenja
polpete možete uvaljati u mrvice, no u tom će slučaju upiti više masnoće.
DipPomiješajte sve sastojke, začinite i ostavite malo da odstoji i
da se prožmu začini. Dip servirajte uz mlake polpete i poslužite kao samostalno
jelo ili prilog.
Izvor: tportal.hr
Nema komentara:
Objavi komentar