Sastojci
·
Kora
·
6 jaja
·
6 kasika secera
·
6 kasika brasna
·
Krema
·
1/2 l mlijeka
·
200 gr. secera
·
2 vanilin secera
·
15 gr zelatina
·
500 ml tucenog vrhnja
·
oko 800 gr. Jagoda
- 1.Umutiti
bjelanca sa secerom, zatim zumanca pa sve sjediniti sa 6 kasika brasna.
- 2.Peci na
pergament papiru u cetvrtastom plehu 30 min na 180 stepeni.
- 3.Peceno
podijeliti na 2dijela.
- Krema;
- 1.Prokuvati
mlijeko sa secerom i umijesati zalatin predhodno izmijesan sa pola solje
hladne vode. dodati vanilin secer i ostaviti da se ohladi sve dok se ne
stegne (u frizideru). Najbolje cim postane gusto kao puding
- 2.Umutiti
vrhnje i polako dodavati u malo mikserom umuceno stegnutu masu sa
mlijekom.
- 3.Mutiti
malo duze da se dobije fina krema.
- Jagode posuti sa malo secera i
redati po kori , pa krema, pa opet kora, jagode i nakraju krema. Ostaviti
u frizider nekoliko sati da se lijepo stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar