Kolač sa jagodama


Sastojci

·                   Kora
·         jaja
·         6 kasika secera
·         6 kasika brasna
·                   Krema
·         1/2 l mlijeka
·         200 gr. secera
·         vanilin secera
·         15 gr zelatina
·         500 ml tucenog vrhnja
·         oko 800 gr. Jagoda

  • 1.Umutiti bjelanca sa secerom, zatim zumanca pa sve sjediniti sa 6 kasika brasna.
  • 2.Peci na pergament papiru u cetvrtastom plehu 30 min na 180 stepeni.
  • 3.Peceno podijeliti na 2dijela.
  • Krema;
  • 1.Prokuvati mlijeko sa secerom i umijesati zalatin predhodno izmijesan sa pola solje hladne vode. dodati vanilin secer i ostaviti da se ohladi sve dok se ne stegne (u frizideru). Najbolje cim postane gusto kao puding
  • 2.Umutiti vrhnje i polako dodavati u malo mikserom umuceno stegnutu masu sa mlijekom.
  • 3.Mutiti malo duze da se dobije fina krema.
  • Jagode posuti sa malo secera i redati po kori , pa krema, pa opet kora, jagode i nakraju krema. Ostaviti u frizider nekoliko sati da se lijepo stegne.


Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar