Kora
500
g. oštrog brašna
2
jaja
150
g. šećera
150
g. maslaca ili margarina
1
vrhom puna kašika kisele pavlake
4
kašike mleka
1
prašak za pecivo
Fil
8
dcl. mleka
250
g. šećera
2
pudinga sa ukusom slatke pavlake
2
kašike gustina
250
g. maslaca ili margarina
Priprema
Od
svih navedenih sastojaka umesiti srednje meko testo i ostaviti u frižider jedan
sat. Podeliti na 4 dela i svaki tanko rastanjiti da bude veličine poleđine
tepsije dimenzija otprilike 23x32cm. Ja razvlačim testo direktno na brašnom
posutoj tepsiji.
Peći
u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 6, 7 minuta. Kora treba da
ostane bela. Dužim nožem odvojiti koru od tepsije i pustiti je da sklizne na
sto.
Ispeći
sve kore i ostaviti da se ohlade.
Fil
Od
8 dcl. mleka odvojiti koliko je potrebno da se razmuti puding, gustin i 100 g.
šećera. Ostalo mleko i šećer staviti da prokuva. Kuvati pudinge 2, 3 minuta ,
skloniti sa vatre i prekriti najlon folijom da se ne uhvati korica i ostaviti
da se ohladi do sobne temperature. Ne treba držati satima u frižideru da se
jako stisne.
Penasto
umutiti maslac , dodavati kašiku po kašiku fila muteći neprestano mikserom.
Filovati
korice, blago pritisnuti kolač celom površinom i ostaviti preko noći da se
sjedine ukusi, fil lepo stegne a korice omekšaju.
maminajela.com
Nema komentara:
Objavi komentar