Mikado torta sa jagodama


Sastojci
100 g  ekspandiranog pirinča
200 g  čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
300 ml biljne pavlake

Priprema
Otopiti čokoladu na pari sa uljem i dodati ekspandirani pirinač. Masu istresti u nauljen kalup za torte i staviti u frižider da se stegne.

Ulupati pavlaku i dodati naseckane jagode, a nekoliko jagoda ostaviti za dekoraciju. Preko stegnute čokolade naneti šlag i dekorisati celim jagodama.

Crna čokolada se kod nas često zove i čokolada za kuvanje. Čokolada za kuvanje sadrži minimalno 34% kakao delova, kao i šećer, vanilu i soja lecitin. Neprijatelji čokolade su vlaga i povišena temperatura, pa je nemojte čuvati u frižideru već na nekom tamnom i hladnom mestu, na primer u ostavi.
kuhinjica.rs

Nema komentara:

Objavi komentar