Sastojci:
500g
mlevenog junećeg mesa,
3
manje glavice crnog luka,
1,5
kašika seckane nane,
1
jaje,
3-4
kašike prezli.
Sos:
1
kašika brašna, 1-2 kašičice mlevene crvene paprike, po ukusu so, biber i suvi
biljni začin, 2 glavice crnog luka, 2 kašike seckane nane, 2 decilitra belog
vina.
Priprema:
Sjediniti
u činiji mleveno meso sa sitno seckanim crnim lukom, nanom, prezlom, jajetom i
začinima. Nauljenim rukama oblikovati ćuftice veličine oraha, pa pržiti u
vrelom ulju. Kad su gotove, izvaditi ih i držati na toplom.
U
ulju u kom su se pržile ćuftice, dobro upržiti luk, dodati nanu, brašno i
mlevenu papriku. Naliti vinom i dodati malo tople vode, da se dobije fini sos.
Začiniti po ukusu. Zemljane činijice premazati tankim slojem ulja, poređati
ćuftice, pa naliti sosom da ogreznu.
Pećnicu
zagrejati na 250 stepeni, pa peći čomlek da suvišna voda uvri i uhvati se lepa
korica. Gotovo jelo ukrasiti listićima sveže nane.
Čomlek
je najbolje poslužiti sa ovčijim kiselim mlekom.
stil.kurir.rs
Nema komentara:
Objavi komentar