Sastojci:
500
g pilećeg belog mesa
3
mlade tikvice
200
g mocarele
100
g čeri paradajza
origano
200
g tzatziki salate
Za čips od tikvica
3
tikvice
1
jaje
200
g brašna
40 g
parmezana
1
kašika origana
1/2
kašičice belog luka u granulama
so,
ulje
Priprema:
1.
Pileće belo meso uzdužno iseći na krupnije komade pa svaki komad poprečno
zaseći više puta da bi se dobio prostor za punjenje. Posoliti ga po ukusu i
posuti origanom.
2.
Čeri paradajz i mozarelu iseći na kolutove.
3. U
proreze piletine staviti po jedan kolut mocarele i paradajza.
4.
Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjenu piletinu. Peći je
u zagrejanoj rerni na 200°S dok ne porumeni.
5.
Dok se piletina peče pripremiti čips od tikvica. Tikvice oguliti i iseći na
štapiće. Posoliti ih i ostaviti da puste sok. Posebno sjediniti brašno,
parmezan, origano i beli luk u granulama. Tikvice umočiti u umućena jaja a
potom u pripremljeni panir. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
6.
Pečenu piletinu poslužiti uz čips od tikvica i tzatziki salatu.
Savet:
Panirane štapiće tikvica možete ispeći i u rerni
Izvor: bakinakujna.rs
Nema komentara:
Objavi komentar