350
g makarona
500
g brokule
300
ml jogurta
250
g švapskog sira
200
g trapista
2
jajeta
so,
biber
ulje
Priprema:
Brokulu
očistiti od korijena i razdvojiti na cvjetove, pa oprati pod mlazom hladne
vode. Zatim je kratko blanširati od tri do pet minuta u posoljenoj ključaloj
vodi. Omekšalu brokulu ocijediti i ostaviti po strani. Posebno obariti makarone
al dente, te i njih procijediti od suvišne tečnosti. U dubljoj posudi
pomiješati brokoli, makarone i švapski sir, pa prebaciti u vatrostalnu činiju
podmazanu uljem. Umutiti jaja s jogurtom i malo ulja. Začiniti po ukusu i
preliti preko makarona u činiji. Sve posuti narendanim trapistom. Peći u rerni
zagrijanoj na 200°C 25 minuta.
Izvor: nezavisne.com
Nema komentara:
Objavi komentar