Nije
li vruća čokolada nešto najbolje što nam zima donosi? Ako si ovisnica,
bankrotirat ćeš piješ li ju stalno vani, po kafićima. A u nekima je ni ne rade
kako spada, već od instant pripravaka. Kod kuće, možeš izabrati najbolje
sastojke, dodavati i oduzimati okuse i začine po volji... Ukratko, udovoljiti
si. Evo osnovni recept - koji se uvijek može nadograditi. Kao što ćeš i otkriti
na kraju.
1.
Zagrij u posudi otprilike 150 ml mlijeka na srednje jakoj vatri pa umiješaj
naribanu čokoladu. Nastavi miješati dok se čokolada potpuno ne otopi, pa tada
ulij preostalo mlijeko i slatko vrhnje.
2.
Nastavi zagrijavati dok napitak ne postane vruć, ali ne smije zakipiti, a zatim
dodaj cimet i trunčicu soli. Probaj, doradi okus ako je potrebno. Za pjenušav
kraj, snažno umuti prije ulijevanja u šalice i posluži.
Sastojci za dvoje: tebe i najbolju
frendicu, tebe i dragog, tebe i... još jedna šalica za tebe
450
ml punomasnog mlijeka
70
g čokolade sa 70% kakaovca, fino naribane ili nasjeckane
30
g kvalitetne mliječne čokolade, isto fino naribane ili nasjeckane
75
ml slatkog vrhnja
¼
žličice cimeta u prahu
Dodaci za sladokusce (i one koji žele
svoju vruću čokoladu fotkati za Instagram):
Po porciji:
0,3
dl viskija ili brendija
1,5
dl šlaga
marshmallow
kolačići (koliko ti paše)
čokoladni
preljev
2
cimeta u štapiću
anis
u prahu, a zvijezdice anisa za ukras
I
što god ti još padne namapet, a fino ti je...
miss7.24sata.hr
Nema komentara:
Objavi komentar