500
g lisnatog testa
300
g džema od malina
1
žumance
1 kašika
vode
šećer
Priprema:
1.
Na radnoj površini posutoj brašnom rastanjiti odmrznutu tablu lisnatog testa.
2.
Potom je iseći na manje i jednake pravougaonike.
3.
Na svaki pravougaonik staviti kašiku džema i preklopiti napola tako da krajevi
budu dobro zatvoreni. Pecivo ređati na pleh obložen papirom za pečenje.
4.
Sredinu svake pogačice zaseći nožem dva-tri puta,premazati žumancetom
umućenimsa vodom i posuti šećerom.
5.
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Pečeno pecivo izvaditi iz rerne
i ostaviti da se prohladi.
Savet:
Da bi ovo pecivo bilo posno izostaviti premazivanje žumancetom.
Izvor: posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar