– 5
dl mlakog mleka
– 2
kašičice soli
–
250 g ulja
–
800 g brašna
– 1
kockica svežeg kvasca
Za fil:
–
500 g višanja
– 6
kašika šećera
– 4
dl vode
– 2
kesice želatina
– 2
vanil-šećera
– 2
smrznute narandže
Priprema:
U
malo mlakog mleka izmrviti kvasac i ostaviti ga da nadođe. U dublju posudu
sipati preostalo mleko, dodati so i nadošli kvasac. Postepeno dodajući brašno
,umesiti glatko testo. Testo podeliti na 4 jufke i razvući oklagijom, pa svaku
iseći na 8 trouglova.
Fil:
U
šerpicu staviti višnje. Dodati šećer, vanil-šećer i narendati koru pomorandže. Preliti
vodom i ostaviti da se lagano kuva na umerenoj temperaturi. Posebno rastvoriti
želatin prema uputstvu sa kesice, pa kada postane pihtijast, sipati u višnje. Mešati
dok se ne dobije gustina džema, pa ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
Na
svaki trougao staviti po kašičicu fila. Uži deo trougla zaseći na nekoliko
mesta a zatim uviti u kiflu. Premazati umućenim jajetom i ostaviti 30 minuta da
odstoje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta ili dok ne porumene.
Izvor: posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar