Kifle sa višnjama i pomorandžom


Sastojci:
– 5 dl mlakog mleka
– 2 kašičice soli
– 250 g ulja
– 800 g brašna
– 1 kockica svežeg kvasca

Za fil:
– 500 g višanja
– 6 kašika šećera
– 4 dl vode
– 2 kesice želatina
– 2 vanil-šećera
– 2 smrznute narandže

Priprema:
U malo mlakog mleka izmrviti kvasac i ostaviti ga da nadođe. U dublju posudu sipati preostalo mleko, dodati so i nadošli kvasac. Postepeno dodajući brašno ,umesiti glatko testo. Testo podeliti na 4 jufke i razvući oklagijom, pa svaku iseći na 8 trouglova.

Fil:
U šerpicu staviti višnje. Dodati šećer, vanil-šećer i narendati koru pomorandže. Preliti vodom i ostaviti da se lagano kuva na umerenoj temperaturi. Posebno rastvoriti želatin prema uputstvu sa kesice, pa kada postane pihtijast, sipati u višnje. Mešati dok se ne dobije gustina džema, pa ostaviti da se ohladi.

Finalni postupak:
Na svaki trougao staviti po kašičicu fila. Uži deo trougla zaseći na nekoliko mesta a zatim uviti u kiflu. Premazati umućenim jajetom i ostaviti 30 minuta da odstoje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta ili dok ne porumene.


Nema komentara:

Objavi komentar