Domaći ratluk od mandarine


Sastojci:

2 čaše sveže ceđenog soka od mandarina
2 pune kašike gustina
1 šoljica šećera
1 kašičica maslaca
po želji kesica vanilin-šećera

Za posipanje
1 čaša kokosovog brašna
malo mlevenih pistaća

Priprema:

U šerpu sipati sok od mandarine, dodati gustin i šećer i dobro izmešati. Kuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Potom skinuti s ringle i u to dodati maslac i vanilu. Nastaviti s mešanjem dok se masa malo ne prohladi. Dve duboke ravne čaše nakvasiti vodom (da bi se ohlađen ratluk lakše istresao), u njih sipati toplu masu od mandarina i staviti u frižider na 4-5 sati da se dobro stegne.  Sadržaj čaše pažljivo izručiti na tanjir posut kokosovim brašnom, uvaljati ga i iseći na komade željene veličine. Ukrasiti mlevenim pistaćima (bademima, orasima...)

Ova poslastica se može spremati i od jagoda, malina, kajsija...
lepaisrecna.rs

Nema komentara:

Objavi komentar