2
čaše sveže ceđenog soka od mandarina
2
pune kašike gustina
1
šoljica šećera
1
kašičica maslaca
po
želji kesica vanilin-šećera
Za posipanje
1
čaša kokosovog brašna
malo
mlevenih pistaća
Priprema:
U
šerpu sipati sok od mandarine, dodati gustin i šećer i dobro izmešati. Kuvati
na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Potom skinuti s ringle i u
to dodati maslac i vanilu. Nastaviti s mešanjem dok se masa malo ne prohladi.
Dve duboke ravne čaše nakvasiti vodom (da bi se ohlađen ratluk lakše istresao),
u njih sipati toplu masu od mandarina i staviti u frižider na 4-5 sati da se
dobro stegne. Sadržaj čaše pažljivo
izručiti na tanjir posut kokosovim brašnom, uvaljati ga i iseći na komade
željene veličine. Ukrasiti mlevenim pistaćima (bademima, orasima...)
Ova
poslastica se može spremati i od jagoda, malina, kajsija...
lepaisrecna.rs
Nema komentara:
Objavi komentar