Sastojci
za biskvit:
4
jaja
30
g maslaca
70
g oštrog brašna
1
žličica praška za pecivo
1
žličica soli
1/3
žličice papra
250
g očišćene blitve
za nadjev:
400
g kremastog svježeg sira (ili svježi sir s vrhnjem)
soli
po ukusu
200
g prešane šunke
Priprema:
Listove
blitve očistiti od debljih žila, oprati i ubaciti u zakuhanu posoljenu vodu.
Nakon vrenja kuhati 3 minute, ocijediti, ohladiti i sitno narezati. Bjelanjke
sobne temperature mutiti mikserom, posoliti. Kuhačom umiješati žumanjke te
dodati navedene suhe sastojke, otopljeni maslac i narezanu blitvu. Smjesu uliti
u pekač veličine pećnice obložen masnim papirom i peći u pećnici zagrijanoj na
180 ˚C oko 15 minuta. Pečeni biskvit prebaciti na vlažnu kuhinjsku krpu i
uviti. Ohlađeni biskvit odviti, premazati sirom, posoliti i složiti kriške
šunke. Uviti u roladu i hladiti u hladnjaku nekoliko sati.
Preuzeto sa: Moderne žene
Nema komentara:
Objavi komentar