Sastojci:
3-4
veća paradajza
1
velika tikvica
150
g sira čedar isečenog na listove
2
kašičice rendanog parmezana
origana,
seckanog bosiljka, soli i bibera po ukusu
3
kašike prezli
1
manji crveni luk iseckan na kockice
1
kašičica putera
malo
maslinovog ulja za podmazivanje
Priprema:
1.
Paradajz oprati i iseći na kolutove. Tikvicu takođe iseći na kolutove.
2.
U činiji pomešati kašiku prezli sa origanom, seckanim bosiljkom i parmazanom,
te začiniti prema ukusu.
3.
U podmazanu tepsiju prvo poređati red tikvica, malo mešavine od prezli i
začina, zatim kolutove paradajza, pa preko staviti listove sira. Ponoviti
postupak još jednom ili dva puta u zavisnosti od veličine tepsije.
4.
Na zagrejanom puteru propržiti crveni luk i dodati prezle. Preko poslednjeg
sloja od paradajza posuti propržene prezle i tepsiju prekriti alu-folijom.
5.
Pripremljen složenac peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta, a zatim
skinuti foliju i peći još 30 minuta, dok tečnost ne ispari i uhvati se fina,
rumena korica po vrhu.
posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar