Sastojci:
500
g mlevenog mesa, 1 jaje, 1 glavica crnog luka, 50 g pirinča, 1,5 kašika mešavine
začina, 1 kašika mlevene crvene paprike, 2 lovorova lista, 1,5 kašika brašna,
500 ml paradajz sosa, ulje, so, mleveni crni biber.
Priprema:
U
veći sud staviti mleveno meso, pirinač, pola kašike mlevene crvene paprike, 1
kašiku mešavine začina, sitno isečenu glavicu crnog luka i jaje. Začiniti solju
i biberom i sve promešati.
U
šerpu sipati vodu i ostaviti da proključa, pa dodati paradajz sos, lovorove
listove i preostalu mešavinu začina. Ruke nauljiti, pa kidati komade smese,
formirati ćuftice veličine jajeta i dodati u šerpu.
U
manjoj šerpi zagrejati ulje i staviti brašno da se prži. Kada zaprška dobije
zlatnu boju, skloniti sa šporeta, dodati preostalu mlevenu crvenu papriku i
promešati.
Sadržaj
šerpe posoliti, a zatim neprekidno mešajući žicom za mućenje dodati zapršku.
Šerpu poklopiti i ostaviiti ćufte da se kuvaju oko 30 minuta.
Kašikom
vaditi ćufte iz šerpe i poslužiti uz kuvane špagete, pirinač... Odozgo preliti
sosom koji vam je ostao u šerpi u kojoj su se kuvale ćufte.
stil.kurir.rs
Nema komentara:
Objavi komentar