400
g testenine
160
g tunjevine iz konzerve
(u
komadu)
5-6
paradajza u ulju
50
g buđavog sira
150
g feta sira
list
peršuna
ruzmarin
so,
biber
maslinovo
ulje
Priprema:
1.
Testeninu skuvati prema uputstvu sa konzerve i dobro ocediti.
2.
Tunjevinu ocediti pa iscepkati na manje komade.
3.
Paradajz iseckati a višak ulja sačuvati za pastu.
4.
Feta sir iseckati što sitnije a buđavi sir izmrviti.
5.
U dubljoj posudi pomešati pastu sa pripremljenim sastojcima, začiniti prema
ukusu i dodati maslinovo ulje i ulje iz paradajza.
6.
Sve dobro promešati i ukrasiti seckanim peršunom ili svežim listom bosiljka.
7.
Dekorisati po želji i poslužiti toplo.
posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar