Sastojci:
3
mlade tikvice
2
velika krompira
1
crvena paprika
4
struka mladog luka
3
čena belog luka
200
g trapista
3
jajeta
150
ml pavlake
1
kašičica mlevene
paprike
1/2
veze peršuna
mešavina
začina
ulje
so
Priprema:
Mlade
tikvice zajedno sa korom i oguljeni krompir izrendati na krupno rende. Posoliti
i ostaviti da pusti sok.
Crvenu
papriku očistiti od semena i peteljke te iseći na kockice, mladi luk na
kolutove, a beli luk i peršun što sitnije iseckati.
Posebno
umutiti pavlaku i jaja.
Potom tikvice i krompir ocediti od soka koji
su pustile pa sjediniti sa paprikom, peršunom, mladim i belim lukom. Preliti
smesom od jaja i pavlake te dodati rendani trapist, mlevenu papriku i začine po
ukusu. Polako promešati da bi se dobila ujednačena smesa.
Vatrostalnu
posudu nauljiti i u nju preručiti pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni
na 180ºC dok ne porumeni.
Nema komentara:
Objavi komentar