TIJESTO:
1/2 Svježeg Kvasca (20g)
1 Velika Žlica Šećera
1 Velika Žlica Brašna (Glatko)
1,5 Dcl Mlakog Mlijeka
1 Velika Žlica Jogurta
320g Glatkog Brašna
1 Mala Žl. Soli
3 Velike Žlice Ulja
BIJELI SLANI PRELJEV:
1 Mala Žličica Soli
2 Male Žl. Brašna
Prstohvat Sode Bikarbone Ili Praška Za Pecivo
Malo Vode
Priprema:
Domaći
fini slanci recept. Prvenstveno bih se ispričao što je krivo napisana količina
brašna u videu jer je napisano 100g manje ali u pisanom receptu sam evo
ispravio. U 1,5 dcl mlakog mlijeka razmutiti kvasac (20g), 1 malu žl. šećera i
veliku žlicu brašna. Za 5-10 min dodajte
preostale sastojke za tijesto (320g brašna, 1 malu žl. soli, 3 vel. žl.
ulja, 1 vel. žl. jogurta) i umijesite
neljepljivo mekano tijesto. Ostavite da se diže na toplom 30 minuta.
Tijesto
za slance tada promijesiti i podijeliti na jednake dijelove te svaki zasebno
stanjiti rukama tako da svojim izgledom izgledaju kao slanci. Na limu za pečenje
obloženim papirom za pečenje, slance pečete 10 minuta na 220 C a za vrijeme
pečenja pripremite slani preljev za slance. Njega pripremite od brašna, soli,
malo sode bikarbone(ili pzp) i vode prema količinama navedenim u videu ali i
višlje u popisu sastojaka. Ukoliko ćete smanjiti količinu soli, preljev će biti
proziran i samim time bez efekta. Ne brinite, nije slano i slobodno stavite
istu količinu soli kao ja
Preliti
slance sa slanim preljevom pa ih vratiti natrag u pećnicu na 2-3 minute
Slance
kada su pečeni premazati sam malo ulja radi sjaja i poslužiti. Zaista su jako
ukusni i jedino što bi preporučio da pripremite duplu smjesu jer ovo je malo i
“plane” za minutu
Poslužiti
ih uz jogurt, kiselo vrhnje/pavlaku ili kako već volite. Idealni za svako doba
dana, ne samo doručak.
Preuzeto sa: Sašina kuhinja
Nema komentara:
Objavi komentar