Domaći slanci


Sastojci
 TIJESTO:
 1/2 Svježeg Kvasca (20g)
 1 Velika Žlica Šećera
 1 Velika Žlica Brašna (Glatko)
 1,5 Dcl Mlakog Mlijeka
 1 Velika Žlica Jogurta
 320g Glatkog Brašna
 1 Mala Žl. Soli
 3 Velike Žlice Ulja

BIJELI SLANI PRELJEV:
 1 Mala Žličica Soli
 2 Male Žl. Brašna
 Prstohvat Sode Bikarbone Ili Praška Za Pecivo
 Malo Vode

Priprema:
Domaći fini slanci recept. Prvenstveno bih se ispričao što je krivo napisana količina brašna u videu jer je napisano 100g manje ali u pisanom receptu sam evo ispravio. U 1,5 dcl mlakog mlijeka razmutiti kvasac (20g), 1 malu žl. šećera i veliku žlicu brašna. Za 5-10 min dodajte  preostale sastojke za tijesto (320g brašna, 1 malu žl. soli, 3 vel. žl. ulja, 1 vel.  žl. jogurta) i umijesite neljepljivo mekano tijesto. Ostavite da se diže na toplom 30 minuta.

Tijesto za slance tada promijesiti i podijeliti na jednake dijelove te svaki zasebno stanjiti rukama tako da svojim izgledom izgledaju kao slanci. Na limu za pečenje obloženim papirom za pečenje, slance pečete 10 minuta na 220 C a za vrijeme pečenja pripremite slani preljev za slance. Njega pripremite od brašna, soli, malo sode bikarbone(ili pzp) i vode prema količinama navedenim u videu ali i višlje u popisu sastojaka. Ukoliko ćete smanjiti količinu soli, preljev će biti proziran i samim time bez efekta. Ne brinite, nije slano i slobodno stavite istu količinu soli kao ja

Preliti slance sa slanim preljevom pa ih vratiti natrag u pećnicu na 2-3 minute

Slance kada su pečeni premazati sam malo ulja radi sjaja i poslužiti. Zaista su jako ukusni i jedino što bi preporučio da pripremite duplu smjesu jer ovo je malo i “plane” za minutu

Poslužiti ih uz jogurt, kiselo vrhnje/pavlaku ili kako već volite. Idealni za svako doba dana, ne samo doručak.


Preuzeto sa: Sašina kuhinja

Nema komentara:

Objavi komentar