za kore :
1/2
l mlijeka
2
dcl šećera
25
dkg brašna
3
žlice ulja
4
žlice pekmeza
2
žlice kakaoa
2
m.žličice sode bikarbone
za fil :
1/2
l mlijeka
15
dkg šećera
6
žlica brašna
2
vanilij šećera
20
dkg maslaca
Priprema
Sve
sastojke za kore izmješati mikserom, na maloj brzini.Smjesa je za razljevanje, kao
za palačinke.
Peku
se 4 kore. Kore peči u tepsiji 20×30 cm. Ako pecete u većoj tepsiji onda pecite
3 kore.
Tepsiju
obložiti pek papirom i izliti smjesu. Peći na temperaturi 180-200 stepeni, 5-8
min.
Brzo
su gotove, probajte prstom pritisnuti koru i osjetit ćete da je pečena i ko
gumena.
Elastične
su i ne kidaju se.Fino su razabrane i pune rupica! Ne treba ih kvasiti ,jer su
sočne i mekane!
Sastojci
za fil se kuhaju u mlijeku. Kad se ohladi dodati izrađeni maslac.
Nafilovati
kore te premazati i gornju koru malo tanje. Ukrasiti po želji.
zlatnirecepti.work
Nema komentara:
Objavi komentar