Gumeni kolač


Sastojci
za kore :
1/2 l mlijeka
2 dcl šećera
25 dkg brašna
3 žlice ulja
4 žlice pekmeza
2 žlice kakaoa
2 m.žličice sode bikarbone

za fil :
1/2 l mlijeka
15 dkg šećera
6 žlica brašna
2 vanilij šećera
20 dkg maslaca

Priprema
Sve sastojke za kore izmješati mikserom, na maloj brzini.Smjesa je za razljevanje, kao za palačinke.
Peku se 4 kore. Kore peči u tepsiji 20×30 cm. Ako pecete u većoj tepsiji onda pecite 3 kore.
Tepsiju obložiti pek papirom i izliti smjesu. Peći na temperaturi 180-200 stepeni, 5-8 min.
Brzo su gotove, probajte prstom pritisnuti koru i osjetit ćete da je pečena i ko gumena.

Elastične su i ne kidaju se.Fino su razabrane i pune rupica! Ne treba ih kvasiti ,jer su sočne i mekane!

Sastojci za fil se kuhaju u mlijeku. Kad se ohladi dodati izrađeni maslac.
Nafilovati kore te premazati i gornju koru malo tanje. Ukrasiti po želji.
zlatnirecepti.work

Nema komentara:

Objavi komentar