Sastojci:
pileća prsa, 300 g cvekle, 300 g kelja, majčina dušica, 150 g plavog sira, dl maslinova ulja, crveni luk, prstohvat kima, limun, so, biber, 50 g oraha
Priprema:
Cveklu skuhajte u vodi s majčinom dušicom i kimom pa je ogulite i narežite. Nasjeckajte meso na kockice. Premažite grill tavu s malo maslinova ulja pa propecite meso sa svih strana dok ne porumeni.
Nakapajte cveklu maslinovim uljem i limunovim sokom, posolite, pobiberite i dodajte još malo kima. Luk narežite na kolutove, a sir na manje komade te pomiješajte s cveklom i piletinom. Složite salatu na listove blanširanog kelja te pospite s krupno sjeckanim orasima. Po potrebi dodajte još ulja.
Izvor: Zdravlje i Ljepota magazin
Izvor: Zdravlje i Ljepota magazin
Nema komentara:
Objavi komentar