Pileća krilca stavite u činiju obilno ih pospite sa senfom, nekoliko kašika meda, posolite i dodajte biber. Promešajte ih dobro da svako krilce bude prekriveno ovom smesom. Pecite u tiganju u kojem ste prethodno zagrejali ulje. Kada ih ispečete, stavite ih na papirni ubrus kako bi se iscedio višak masnoće.
Sos za pileća krilca:
Potrebno je: trećina šolje (od 200ml) ulja; 4 glavice sitno seckanog crnog luka; 4 čena belog luka; četvrtinu šolje konjaka ili viskija; 2 šolje jabukovog sirćeta; moča od piletine (ono ulje u kojem ste pržili krilca s tim što ćete ga procediti); 1 šolja soja sosa; 2 kašike tabasko sosa; 2 kilograma braon šećeta.
Priprema: Crni i beli luk dinstajte dok ne postane staklast u dubljoj šerpi zatim mu dodajte ostale sastojke i pustite neka lagano vri dok smesa ne postane gusta kao jogurt.
Sos za pileća krilca ali i ostalo pečeno meso, možete da čuvate u frižideru i koristite po potrebi.
Nema komentara:
Objavi komentar