600
g ribića
1
pakovanje pečuraka (oko 200 grama)
pola
šoljice pirinča
1
glavica crnog luka
pavlaka
po potrebi
ulje
po potrebi
so,
biber
začini
po ukusu (bosiljak, peršun, majčina dušica…)
pečene
paprike (za prilog)
Priprema:
1.
Ribić u komadu ispržiti sa svih strana na ulju.
2.
Staviti na radnu površinu, posoliti i pobiberiti, te utrljati začine po ukusu.
3.
Prebaciti u vatrostalnu posudu i peći poklopljeno u rerni zagrejanoj na 200°C oko
1 sat.
4.
Za to vreme sitno iseckati crni luk, pa ispržiti na masnoći od ribića dok ne
postane staklast.
5.
Zatim dodati pečurke isečene na listove, te posoliti i pobiberiti po ukusu.
6.
Poklopiti i dinstati 15 minuta u tečnosti koju pečurke puste. Posudu povremeno
prodrmati.
7.
Nakon toga dodati opran pirinač, doliti malo vode i lagano kuvati dok pirinač
ne omekša.
8.
Potom dodati pavlake po potrebi (ne mnogo kako ne bi bilo previše retko).
9.
Pečeni ribić izvaditi iz rerne i iseći na komade. Poslužiti uz pečurke i pečene
paprike.
Izvor: Posalji recept
Nema komentara:
Objavi komentar