Kejk-mus
sa piškotama je vrlo lagan desert, ukusan i takođe vrlo lepog izgleda!
Predstavljamo vam jednostavan recept za ovu deliciju.
Sastojci:
- 50
g brašna
- 50
g šećera
- 2
jajeta
- 5
ml limunovog soka
-
800 g pavlake (38%)
-
380 g kondenzovanog mleka
-
liker
- 20
grama želatina
-
bela čokolada
Priprema:
Rernu
zagrejati na 180 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite sa
limunovim sokom i šećerom dok ne dobijete čvrstu penu. Dodajte lagano žumanca
i mutite mikserom. Na kraju dodajte brašno i promešajte sve sastojke. Testo
sipajte u konditorski špric za testo i na pleh koji je obložen papirom
napravite "štapiće", odnosno piškote. Smanjite temperaturu na 100
stepeni i pecite 25 minuta.
Piškote
naređajte na dno kalupa i sa strane. Hladnu pavlaku umutite miskerom. U tankom
mlazu dodajte kondenzovano mleko i liker po želji. Želatin rastvorite u 150 ml
vode i dodajte u krem. Sipajte smesu u kalup preko piškota i stavite je u
frižider dok se u potpunosti ne ohladi i stegne.
Ukrasite
desert čokoladnim prelivom, rendanom belom čokoladom ili orasima.
Izvor: stil.kurir.rs
Nema komentara:
Objavi komentar