-500 gr. testenine
-150 gr. kackavalja
-200 gr. sunke
-2 - 3 obarene sargarepe
-150 gr. kackavalja
-200 gr. sunke
-2 - 3 obarene sargarepe
-15 kiselih krastavcica
-1 kisela crvena paprika ili pecena crvena paprika
-1 - 1,5 l. jogurta
-200 gr. MajonezaMajoneza
-1 kisela crvena paprika ili pecena crvena paprika
-1 - 1,5 l. jogurta
-200 gr. MajonezaMajoneza
Priprema
U posoljenoj i pouljenoj vodi obariti
testeninu. Zatim je plaknuti hladnom vodom, dodati malo ulja i promesati.
Ostaviti da se ohlade. Kackavalj, sunku, obarenu sargarepu, krastavcice i
papriku iseci na kockice pa dodati u ohladjenu testeninu.
Zatim dodati 1 l. jogurta i majonez pa sve dobro izmesati da se smesa sjedini. Sutradan posto ce testenina upiti jogurt, ako je salata suva dodati jos 1/2 l jogurta.
Salatu servirati u cinije, a odozgo po zelji posuti sa malo rendanog kackavalja. Meni je od ove smese ispala jedna velika cinija i cetiri male cinijice salate.
Izvor: Domaći kuhar
Zatim dodati 1 l. jogurta i majonez pa sve dobro izmesati da se smesa sjedini. Sutradan posto ce testenina upiti jogurt, ako je salata suva dodati jos 1/2 l jogurta.
Salatu servirati u cinije, a odozgo po zelji posuti sa malo rendanog kackavalja. Meni je od ove smese ispala jedna velika cinija i cetiri male cinijice salate.
Nema komentara:
Objavi komentar