Bolje
od torte u kojoj ima puding može biti samo torta sa dva pudinga! E baš je takva
ova ledena puding torta sa pomešanim ukusimavanile i čokolade.
Nema
neke mudrosti u spremanju ove izvrsne poslastice koja će sasvim sigurno
oduševiti sve ljubitelje kremastih kolača.
Sastojci za testo:
4
kašike brašna, 4 kašike šećera, 4 jaja.
Sastojci za fil:
1
puding od čokolade, 1 puding od vanile, 200 grama putera 2 kašike šećera, 100
grama šećera, 600 ml mleka, 1 kesica šlaga.
Priprema:
Mikserom
umutiti jaja i 4 kašike šećera. Kada se šećer rastopi, odložiti mikser i dodati
4 kašike brašna. Testo presuti u nauljen kalup i peći 15 minuta na 200 stepeni.
Skuvati
250 ml mleka i kašiku šećera. Dodati prašak za puding od vanile pomešan sa
mlekom i kuvati puding dok ne dobije potrebnu gustinu. Isto ponoviti sa
pudingom od čokolade. Ostaviti oba pudinga da se ohlade.
U
sud za mućenje mikserom umutiti puter i 100 g šećera. Pola izmućenog putera
dodati u ohlađeni puding od vanile, a ostatak u puding od čokolade. Mutimo
mikserom dok se sastojci ne sjedine.
Ispečenu
koru iseći na 2 jednaka dela, tako da se dobiju dve kore, pa na prvu naneti
braon fil. Staviti drugu koru i premazati žuti fil. Umutiti šlag sa preostalim
mlekom i ukrasiti tortu. Pre služenja dobro ohladiti.
stil.kurir.rs
Nema komentara:
Objavi komentar