Kombinacija
mesa, umaka i džema od brusnica malo je neobična, ali ukus je božanstven.
Uživajte!
Sastojci:
1
veliki luk, 2-3 šoljice mleka, 2 kašike maslaca, 4-5 parčeta hleba bez kore, 2
jaja, 600 g mlevene junetine, 500 g mlevene svinjetine, 2 kašičice soli, 1
kašičica muškatnog oraščića, 1 kašićica mlevenog kardamoma, 2 kašičice crnog
bibera
Za umak:
6
kašika maslaca, 3 kašike brašna, goveđi bujon, kisela pavlaka, 2 do 4 kašike
džema od brusnica
Priprema:
Narendajte
luk i popržite ga na otopljenom maslacu dok nije staklast pa ga stavite sa
strane da se ohladi. Hleb iscepkajte na komadiće, pomešajte sa mlekom i neka
stoje oko 15 minuta.
Natopljeni
hleb zatim sameljite u blenderu i umešajte ga u ohlađeni luk. Dodajte im jaja,
meso, so, biber, muškatni oraščić i kradamom i sve sjedinite rukama.
Od
smese formirajte ćufte srednje veličine. Zagrejte 6 kašika maslaca u dubljem
tiganju, a kada počne da se peni, dodajte mu čufte. Ispecite ih kratko sa svih
strana, a zatim izvadite iz tiganja.
Po
potrebi u tiganj dodajte još maslaca i dodajte mu brašno. Kada umak poprimi
laganu smeđu boju, dodajte mu bujon i mešajte.
Čufte
dodajte umaku, smanjite vatru i pustite da se kuvaju oko 10 minuta. U umak
umešajte kiselu pavlaku, a džem od brusnica možete takođe dodati umaku ili
poslužiti sa strane.
Prijatno!
stil.kurir.rs
Nema komentara:
Objavi komentar