600
g fileta oslića
250
g brašna
200
ml piva
2
jajeta
2
belanceta
200
ml tartar sosa
500
g krompira
so
ulje
Priprema:
1.
Mikserom penasto umutiti jaja. Dodati pivo, malo soli i brašno, pa dobro
promešati varjačom da se svi sastojci sjedine.
2.
Posebno penasto umutiti belanca pa lagano dodati prethodnoj smesi.
3.
Filete oslića preseći na manje komade, a zatim umakati u pripremljenu smesu.
4.
Pržiti u dobro zagrejanom dubokom ulju s obe strane dok ne porumeni.
5.
Vaditi na papirni ubrus da bi se ocedili od viška masnoće.
6.
Krompir oguliti i iseći na štapiće pa propržite na vrelom ulju. Prženu ribu
poslužiti uz tartar sos i pomfrit.
posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar