Crêpes (tanke palačinke)
100
g brašna
25
g šećera od šećerne trske
200
g punomasnog mlijeka
125
g jaja
prstohvat
soli
50
g maslaca
Engleska krema s narančama
4
g želatine u listićima
70
g žumanjaka
35
g šećera
220
g soka od naranče
1
naranča
Butterscotch (karamelizirani šećer)
200
g sitno mljevenog bijelog šećera
Ušećerena korica naranči
200
ml vode
200
g kristal-šećera
2
naranče
Umak od naranče
50
g sitno mljevenog bijelog šećera
1
žlica maslaca
200
g soka od naranče
pola
naranče
Dodatne potrepštine
Maslac
za pečenje palačinki, četkica, tava za palačinke, aparat za gašenje požara
Priprema:
Crêpes (tanke palačinke)
Pomiješajte
brašno sa šećerom od šećerne trske. Uz miješanje postupno dolijevajte mlijeko
tako da dobijete glatku smjesu. Umiješajte jaja i otopljeni maslac. Tavu
namažite s malo maslaca. Izlijte tijesto u tavu i tavu malo protresite. Pecite
palačinke s obje strane oko 3 minute dok ne postanu zlatno-smeđe. Pečene
palačinke stavite na tanjur.
Engleska krema s narančama
Namočite
želatinu u hladnoj vodi. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom. Zagrijte sok od
naranče i dodajte smjesu sa žumanjcima. Zagrijte uz miješanje do 85 °C.
Naribajte koricu naranče u kremu i otopite u njoj namočenu želatinu.
Butterscotch (karamelizirani šećer)
Postupno
karamelizirajte šećer u zagrijanom lončiću. Izlijte ga po papiru za pečenje
tako da smjesa bude tanka. Kad se ohladi, narežite butterscotch na komadiće.
Sameljite u blenderu tako da dobijete prah.
Ušećerena korica naranči
Prokuhajte
vodu i šećer. Nožem za guljenje ogulite naranče, tako da ne gulite bijeli dio.
Koricu narežite na tanke trakice i dodajte ih sirupu. Još jedanput prokuhajte.
Koricu naranči sa sirupom čuvajte u zatvorenoj staklenci.
Umak od naranči
U
zagrijanoj tavi postupno karamelizirajte sitno mljeveni šećer. Dodajte maslac i
brzo umiješajte sok. Nagnite tavu, dodajte liker od naranče i flambirajte dok
alkohol ne ispari.
Dovršetak
Dvaput
preklopite palačinke i poslužite 3 na tanjuru. Poslužite s umakom, kriškama
naranči, ušećerenom koricom naranči i butterscotchom.
24kitchen.com.hr
Nema komentara:
Objavi komentar