Sastojci:
500 g miješanih smrznutih
gljiva
500 g rajčica
200 g crvenog luka
150 g zelene salate
40 g sjemenki suncokreta
40 ml maslinovog ulja
sol
Dresing
za salatu:
40 g dijon senfa sa
sjemenkama gorušice
20 g meda
40 ml maslinovog ulja
20 ml jabučnog octa
sol
20-30 ml vode (ovisno o
željenoj gustoći)
Priprema:
Gljive pecite na maslinovom
ulju u tri navrata, na kraju posolite. Luk i rajčice narežite na ploške, zelenu
salatu natrgajte na manje komade. Pjenjačom miješajte med i senf, posolite, nastavite miješati pa dodajte
ulje, ocat i vodu.
U tanjure stavite zelenu
salatu, dodajte rajčicu, gljive i luk, prelijte dresingom, pospite sjemenkama
suncokreta, poslužite.
Savjet: Za bržu
pripremu možete iskoristiti i konzerviranu mješavinu gljiva.
dobartek.spar.hr
Nema komentara:
Objavi komentar