Višegradski kupus


Kupus je veoma zdrav, njime se u organizam unose najkvalitetniji elementi za održavanje biološke ravnoteže organizma i za imunitet. Veoma je važan za zdravu ishranu, jer jača i oživljava ceo organizam. Koristi se preko cele godine, sirov ili kiseo, a ovaj recept za pripremu svežeg kupusa je proslavljen i jelo je izuzetno ukusno i zdravo.

Potrebno je:

800 g svežeg kupusa, 800 g juneće potrbušine, 100 g crvenog luka, 100 g paprike, 200 g krompira, 200 g paradajza, veza peršuna, 40 g soli, biber u zrnu, 2 lovorova lista, čaša belog vina, dve-tri kašike ulja

Priprema:

Glavicu svežeg kupusa nasecite na osam kriški. Juneću potrbušinu narežite na krupne kocke i stavite u prikladan lonac. Na meso složite kupus, na njega na kriške narezanu glavicu crvenog luka, 2 veće paprike iseckane na kocke, 4 krompira isecite po dubini, 2 manja paradajza na kriške, grubo naseckajte vezu peršuna pa dodajte so, biber, lovor, belo vino i malo ulja. Dolijte vodu da pokrije sastojke i lagano kuvajte dva sata. Poslužite u posudi u kojoj se jelo kuvalo.
stil.kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar