Sastojci:
1-1.5
kg mešane ribe
1
kg luka
biber
u zrnu
list
lovora
3
ljute papričice
2
kašike paradajz-pirea
3
dl belog vina
1
dl ulja
aleva
paprika
so,
mleveni biber
Priprema:
Sitno
iseckan luk propržite na ulju da potpuno omekša, dodajte biber u zrnu, lovorov
list i ljutu papričicu iseckanu na komadiće. Sve to dinstajte oko sat vremena,
uz dodavanje tople vode, tako da luk postane kašast.
Posolite,
promešajte i propasirajte. U propasiranu tečnost dodajte paradajz pire,
iseckane papričice i vino. Kuvajte 15-20 minuta.
Dodajte
krupno isečene komade ribe, ako je neophodno i malo vode (da riba ogrezne) i
kuvajte još 20 minuta na laganoj vatri (bez mešanja, samo povremeno
protresite).
Na
kraju dodajte mleveni biber i alevu papriku i kuvajte još 5-10 minuta.
posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar