Zalazak Sunca


Fantastična kombinacija sočnog biskvita sa neodoljivom i bogatom kremom garancija je vrhunskog užitka. Prijatno!


Sastojci

Biskvit:
5 jaja
5 kašika šećera
jedna kašika kakaoa
100 g čokolade za kuvanje
100 ml ulja
jedna kesica praška za pecivo
150 ml čokoladnog mlijeka.

Bijela krema:
500 grama bijelog kravljeg sira
180 grama margarina
200 grama šećera u prahu.

Žuta krema:
700 ml soka od narandže
2 pudinga od vanilije
4 kašike šećera.

Priprema
Biskvit: Odvojiti žumanca od bjelanaca. Miksati žumanca sa šećerom, dodati ulje i otopljenu čokoladu. Dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Na kraju umiješati posebno umućen snijeg od bjelanjaca. Biskvitnu smjesu izliti u pobrašnjen pleh prethodno premazan puterom, poravnati i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC, 25 minuta. Još vruć biskivt preliti čokoladnim mlijekom. Ohladiti.

Bijela krema: Margarin sa šećerom u prahu izmiješati da dobijete kremu. Sir dobro izmiješati mikserom kako bi se postigla nježna i glatka struktura bez grudvica pa ga umiješati u smjesu od margarina i šećera.

Žuta krema: Pomiješati prah za puding sa šećerom i jednim dijelom soka. Ostatak soka zakuvati pa u njega ukuvati puding. Kuvani puding ohladiti uz neprestano miješanje.
Biskvit premazati prvo bijelom kremom, preko nje nanijeti žutu kremu. Poravnati i pustiti da se sve skupa dobro ohladi. Dekorisati po želji.
aura.ba

Nema komentara:

Objavi komentar