Fantastična
kombinacija sočnog biskvita sa neodoljivom i bogatom kremom garancija je
vrhunskog užitka. Prijatno!
Sastojci
Biskvit:
5
jaja
5
kašika šećera
jedna
kašika kakaoa
100
g čokolade za kuvanje
100
ml ulja
jedna
kesica praška za pecivo
150
ml čokoladnog mlijeka.
Bijela krema:
500
grama bijelog kravljeg sira
180
grama margarina
200
grama šećera u prahu.
Žuta krema:
700
ml soka od narandže
2
pudinga od vanilije
4
kašike šećera.
Priprema
Biskvit: Odvojiti žumanca od bjelanaca. Miksati žumanca sa
šećerom, dodati ulje i otopljenu čokoladu. Dodati brašno, prašak za pecivo i
kakao. Na kraju umiješati posebno umućen snijeg od bjelanjaca. Biskvitnu smjesu
izliti u pobrašnjen pleh prethodno premazan puterom, poravnati i peći u
prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC, 25 minuta. Još vruć biskivt preliti
čokoladnim mlijekom. Ohladiti.
Bijela krema: Margarin sa šećerom u prahu izmiješati da dobijete
kremu. Sir dobro izmiješati mikserom kako bi se postigla nježna i glatka struktura
bez grudvica pa ga umiješati u smjesu od margarina i šećera.
Žuta krema: Pomiješati prah za puding sa šećerom i jednim dijelom
soka. Ostatak soka zakuvati pa u njega ukuvati puding. Kuvani puding ohladiti
uz neprestano miješanje.
Biskvit
premazati prvo bijelom kremom, preko nje nanijeti žutu kremu. Poravnati i
pustiti da se sve skupa dobro ohladi. Dekorisati po želji.
aura.ba
Nema komentara:
Objavi komentar