Sastojci:
za koru
–
300 g mlevenog keksa
–
125 g šećera u prahu
–
2 dl soka od narandže
–
200 g putera
–
50 g čokolade za kuvanje
za fil I
–
1 l mleka
–
2 pudinga od vanile
–
5 kašika brašna
–
250 g putera
–
200 g šećera u prahu
–
300 g ”pti ber” keksa
–
2 dl soka od narandže
za fil II
–
200 g mlevenih oraha
–
125 g putera
–
125 g šećera u prahu
–
2 dl mleka
–
2 šlaga
Priprema
Kora:
1.
Mleveni keks natopiti sokom od narandže.
2.
Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu
čokoladu, te dobro izmešati.
Fil I:
1.
U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa.
2.
Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u
ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
3.
Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se
ne dobije fina kremasta masa.
Fil II:
1.
Mlevene orahe popariti ključalim mlekom.
2.
Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati poparene orahe i dobro izmešati.
Finalni
postupak:
1.
Na tacnu za tortu sipati smesu za koru i formirati željeni oblik.
2.
Zatim naneti fil I i ravnomerno ga rasporediti.
3.
Prekriti ”pti ber” keksom, prethodno natopljenim sokom od narandže i premazati
filom II.
4.
Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te premazati tortu i dekorisati je po
želji.
posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar