Sastojci:
za kore
–
12 belanaca
–
16 kašika šećera
–
16 kašika mlevenih oraha
–
8 kašika čokolade u prahu
–
4 kašike brašna
–
1 prašak za pecivo
–
100 g čokolade
za fil
–
12 žumanaca
–
5 dl mleka
–
12 kašika šećera
–
6 kašika gustina
–
250 g margarina
–
100 g šećera u prahu
–
12 kašika mlevenih oraha
–
200 ml slatke pavlake
–
150 g mlevenog keksa
Priprema
Kora:
1.
Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano
mućenje sve dok se ne dobije čvrst šam.
2.
Potom dodati mlevene orahe, čokoladu u prahu, brašno i prašak za pecivo, pa
polako promešati.
3.
U okruglom kalupu prečnika 25 cm od pripremljene smese na 200ºC ispeći tri
kore.
4.
Pečene kore premazati otopljenom čokoladom.
Fil:
1.
Umutiti žumanca, mleko, šećer i gustin, pa kuvati na umerenoj temperaturi uz
neprestano mešanje dok se ne zgusne.
2.
Potom dodati mlevene orahe i ostaviti da se ohladi.
3.
Posebno umutiti omekšali margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim
filom, te izmiksati.
4.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, sjediniti sa mlevenim keksom i promešati.
Finalni postupak:
Tortu
filovati na sledeći način: kora – 1/2 fila od oraha – 1/2 fila od keksa – kora,
1/2 fila od oraha – 1/2 fila od keksa – kora. Dekorisati po želji.
posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar